maanantai 26. syyskuuta 2011

Ompelunurkkaus

Tällainen on minun ompelunurkkaukseni. Kyseessä on toistaiseksi remontoimaton "vierashuone". Pöytä on edellisen asukkaan jäljiltä ja oiva ompelukoneelle kun on tukeva, ja alahyllyille mahtuu kirjakokoelmani. Pöydän alle on tungettu pyykkikori, siellä on osa kankaistani. Loput kankaat ovat pahvilaatikoissa hyllyillä. Laatikoissa on myös neulelangat. Pienemmissä laatikoissa on ompelu- ja kirjontalangat, ompelutarvikkeet, yms. pikkusälä. Hyllyjen alle on kiinnitetty spottivalot joten työvalaistus on oikein hyvä. Seinään hyllyn alle voisi hankkia vielä magneettilistan, siihen olisi kätevä tuikata sakset odottamaan.
Pakastinarkku on erinomainen alusta kaavojen piirtämiseen ja kankaiden leikkaamiseen. Korkeus on selälle hyvä, ja kaavapaperit saa pysymään paikoillaan magneeteilla! Paljon näppärämpää kuin neulojen kanssa näpertely. Suunnitelmissa on kiinnittää vielä tuohon pakastimen kohdalle seinään sellainen rullateline, johon voisi kaavapaperirullan laittaa ja siitä suoraan aina vetäistä pakastimenkannelle paperia kaavojen piirtämiseen. Nyt nuo rullat tipahtelee pakastimen taakse, jos ei muista varoa.

Nurkka on aika ahdas, siksi vaihdoin selkänojallisen tuolin satulatuoliin, jotta tuntuisi nurkka tilavammalta.

Ompelukone on reilun vuoden vanha Pfaff ja ihana, kirjoo ja ompelee kuin unelma. Saumuri on Eva, netanttilasta halvalla ehkä 2005 tilattu, ja minun käyttöön ollut kyllä aivan riittävä ja toimiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti