torstai 31. maaliskuuta 2011

Neule- ja virkkauskirjoja

Viime viikkoina on kirjavarasto jälleen karttunut.
Ylinnä on Juju-kerhosta tullut Tove Fevangin kirja Nyt virkkaamaan! 25 koukuttavan helppoa virkkausmallia (WSOY). Alkusivujen pölyriepumalleissa on kuvalliset ohjeet eri silmukoihin; ohjeita on riepujen lisäksi huiveihin, peittoihin, kasseihin, sisustustekstiileihin. Selkeä kirja, jossa on hyvät kuvat.

Ylhäällä oikealla on Erika Knightin Simple knits for cherished babies (C&B Crafts). Amazonilta tilasin tämän ja nuo loput kolme kuvan kirjaa. Nimensä mukaisesti helppoja neuleita vauvakoossa (0-1 v). Siis ihan yksinkertaisia tossuja, mekkoja, takkeja, yms. Söpöjä kuvia, mutta saapa nähdä jääkö käyttämättä, kun meille koot jää pieneksi.

Vasemmalla Judith Durantin Luxury Yarn one-skein wonders. Ihania pikku neuleita ihanista langoista. Alkusivuille on laitettu kuvat kaikista neuleista ja ne on jaoteltu ohuimmasta langasta vahvimpaan. Loppukirja on sitten ohjeita näihin. Alpakkaa, silkkiä, bambua... Pieneen sievään neuleeseen raskii ostaa vähän tyyriimmänkin langan. Aivan ihania.

Zoe Mellorin Adorable knits for tiny tots on ihanan värikäs kirja, upeita , iloisenvärisiä neuleita vauvasta nelivuotiaaseen. Etenkin neuletakit kirjassa on valloittavia: värikkäitä kuvioita tai näyttäviä palmikoita. Ja on niin kesäisiä kuin talvisiakin neuleita.

Alinna Baby knits for beginners, Debbie Blissin neulekirja jossa myös helppoja neuleita perheen pienimmille, kokoja parivuotiaaksi saakka. Ihan kivoja perusmalleja. Tästä tulee varmasti itsekin jotain neulottua, koska kokoja on enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti